NIEUWS.....

Laat je mond voor je spreken. Een gezonde mond heeft geen bloedend tandvlees, geen gaatjes in tanden en kiezen, en geen vieze geur. Bezoek daarom minimaal 1 x per jaar de mondhygiënist. Deze hbo-opgeleide preventiespecialist in de mondzorg helpt je een gezonde mond te krijgen en vooral te behouden. En werkt hiervoor samen met andere zorgprofessionals. Iedereen, van jong tot oud, is zonder verwijzing welkom bij de mondhygiënist. Tot 18 jaar wordt een bezoek aan de mondhygiënist volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Tijdens de "Week van de Mondhygiënist" organiseren beroepsvereniging NVM-mondhygiënisten en de aangesloten mondhygiënisten activiteiten in het gehele land en geven voorlichting over mondgezondheid. Houd je mond gezond en doe de test op weekvandemondhygienist.nl 

"Geef uw tanden niet zomaar uit handen"

Wanneer de mondhygienist of tandarts de PPS (zie hieronder) heeft vastgesteld, bespreekt u idealiter de uitkomst en de keuze voor behandelaar. U moet op de hoogte gebracht worden van de functie van deze behandelaar. Er moet u zelfs toestemming gevraagd worden of u akkoord gaat met de behandelaar. Dat lijkt wat ver te gaan maar er zit veel verschil in behandelaren en men is zich daar niet van bewust. Het is uw vrije keuze welke behandelaar u kiest. Lees verder.....

Heeft u geen gaatjes? Mooi! Maar heeft uw tandvlees al een cijfer/score gekregen? 

Vanaf januari 2021 is er een nieuwe richtlijn in de parodontologie. Mondhygiene heeft in deze richtlijn veel meer aandacht gekregen. Ook biedt deze richtlijn patienten meer ruimte en keuze om wel of niet een bepaald behandeltraject te volgen. In goed overleg mag men afwijken. 


Periodiek Parodontale Screening (PPS)

Met deze onderzoeksmethode zal vroegtijdig parodontale problemen opgespoord worden om vervolgens mogelijke vervolstappen aan te geven. Dit om over- of onderbehandeling te voorkomen. Afhankelijk van de diepte van uw pockets zal er een PPS-score genoteerd worden. 

 

PPS 1 : ruimte onder uw tandvlees van 0-3 mm diep

PPS 2 : aanwezigheid van matige verdiepte pockets tot en met 5 mm

PPS 3 : aanwezigheid van sterk verdiepte pockets van 6 mm of meer

 

WELKE SCORE HEEFT U? BENIEUWD? MAAK EEN AFSPRAAK!

Mondzorg blijft open tijdens 'Harde Lockdown'

Mondzorgpraktijken blijven ook na het afkondigen van de 'harde lockdown'volledig toegerust om elke vorm van zorg te verlenen aan patienten die naar alle waarschijnlijkheid niet besmet zijn met het coronavirus COVID-19. Maar er zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden. 

 

Lees het hele artikel op: Allesoverhetgebit.nl

Publicatiedatum: 14-12-2020