Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

               

NIEUWS.....

"Geef uw tanden niet zomaar uit handen"

Wanneer de mondhygienist of tandarts de PPS (zie hieronder) heeft vastgesteld, bespreekt u idealiter de uitkomst en de keuze voor behandelaar. U moet op de hoogte gebracht worden van de functie van deze behandelaar. Er moet u zelfs toestemming gevraagd worden of u akkoord gaat met de behandelaar. Dat lijkt wat ver te gaan maar er zit veel verschil in behandelaren en men is zich daar niet van bewust. Het is uw vrije keuze welke behandelaar u kiest. Lees verder.....

Heeft u geen gaatjes? Mooi! Maar heeft uw tandvlees al een cijfer/score gekregen? 

Vanaf januari 2021 is er een nieuwe richtlijn in de parodontologie. Mondhygiene heeft in deze richtlijn veel meer aandacht gekregen. Ook biedt deze richtlijn patienten meer ruimte en keuze om wel of niet een bepaald behandeltraject te volgen. In goed overleg mag men afwijken. 


Periodiek Parodontale Screening (PPS)

Met deze onderzoeksmethode zal vroegtijdig parodontale problemen opgespoord worden om vervolgens mogelijke vervolstappen aan te geven. Dit om over- of onderbehandeling te voorkomen. Afhankelijk van de diepte van uw pockets zal er een PPS-score genoteerd worden. 

PPS 1: ruimte onder uw tandvlees van 0-3 mm diep

PPS 2: aanwezigheid van matige verdiepte pockets tot en met 5 mm

PPS 3: aanwezigheid van sterk verdiepte pockets van 6 mm of meer

WELKE SCORE HEEFT U? BENIEUWD? MAAK EEN AFSPRAAK!

Mondzorg blijft open tijdens 'Harde Lockdown'

Mondzorgpraktijken blijven ook na het afkondigen van de 'harde lockdown'volledig toegerust om elke vorm van zorg te verlenen aan patienten die naar alle waarschijnlijkheid niet besmet zijn met het coronavirus COVID-19. Maar er zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden. 

Lees het hele artikel op: Allesoverhetgebit.nl

Publicatiedatum: 14-12-2020

 
 
 
 
Copyright © 2021 Mondhygiënistenpraktijk Maasbree